CASA SANEJA

INTERVENCIÓ ARQUITECTÒNICA I DECORATIVA EN 2A RESIDÈNCIA A LA CERDANYA

Emplaçada a la petita localitat de Saneja, es troba aquesta casa de pedra i fusta, amb la teulada de pissarra a dues aigües. Està integrada en una filera d'habitatges aparellats, per això els propietaris van voler diferenciar-amb un interiorisme especial que li donés personalitat.

Llegir més

Satisfets amb el treball realitzat pel nostre equip en el seu habitatge principal de Barcelona, ​​no van dubtar a encarregar-nos la reforma de la seva segona residència, donant-nos carta blanca per desenvolupar un projecte molt personal, amb propostes atrevides.

La primera decisió va ser aprofitar la doble alçada de la zona de la sala per crear una gran "boiserie" d'aire contemporani, substituint la clàssica xemeneia rústica per una de disseny actual, creant després d'ella una completa zona d'emmagatzematge amb armaris i espai per al televisor , integrant així mateix una capseta vertical per emmagatzemar la llenya. Aquest caixetí compleix una funció decorativa a la part superior, i purament funcional en el seu tram inferior.

A nivell arquitectònic, l'acció principal de la reforma va ser eliminar l'envà divisori que separava la cuina del saló menjador per aconseguir que l'estada projectés una sensació de més profunditat visual.

Per equipar la cuina es va decantar per un mobiliari de disseny molt actual de la línia Molins Cuines, amb un punt sofisticat que atorga l'acabat negre brillant, amb uns tiradors que li donen el toc original per la seva contrast rústic.

COMPARTIR

NATURA inspiradora

A nivell de materials cal destacar que una de les fonts d'inspiració va ser la naturalesa que envolta la casa i es "cola" en tots els racons de l'interior. Es van escollir tapisseries que imiten la pell d'animals, com la de guineu en les cadires del menjador o la de vaca en els pufs que tanquen el saló, i peces com la tosca taula de centre, realitzada amb un autèntic tronc d'arbre. També hi ha gestos de complicitat simpàtics, com els còdols de riu o el cap d'ant que llueix a la paret de la xemeneia, realitzada en fusta natural.

REFUGI DE MUNTANYA

L'enfocament de l'interiorisme de l'habitatge clarament hivernal a manera de "refugi de muntanya" intimista i acollidor, sorgeix del fet que és una segona residència que s'aprofita exclusivament durant la temporada d'esquí. Per a això es van usar una paleta de color càlida en tons terra, amb el marró grisenc de les parets com a protagonista. Així mateix la gran profusió de fusta i l'elecció de teixits gruixuts simulant pells contribueixen a augmentar la sensació de calidesa.

COMPARTIR
PROJECTE ANTERIOR
PROJECTE SEGÜENT