CASA ÉQUER

Projecte d'arquitectura interior d'ensomni al Maresme

El somni de casa ideal al front del mar que molts tenim en ment el vam poder fer realitat en aquest habitatge unifamiliar d’obra nova al Maresme barcelonès.

Un projecte en el que tant l’arquitectura exterior com la interior van ser projectades interrelacionadament des de la mateixa concepció de l’habitatge, el qual tenia l’objectiu principal de projectar les fantàstiques vistes a l’aigua del mar i a la de la piscina com si d’unes convidades d’honor de l’habitatge es tractessin.

Llegir més

Aquesta planta de 935m2, es distribueix en dues zones clarament diferenciades, la de dia i la de nit, totes dues completament obertes a l’exterior i amb accés directe al jardí a través de grans obertures que introdueixen el paisatge i les vistes al mar en totes les estàncies.

La fusta de roure és el material que unifica tot l’habitatge, i es van triar tonalitats neutres, blanques, tostats, sorra i blaus, que acompanyades de textures càlides, cotó i sedes rústiques, aporten un confort que buscava la propietat.

A la zona de dia els espais són amplis, amb mobiliari molt triat buscant la funcionalitat i sense concessions i ornaments innecessaris. La paret plafonada del saló en DM lacat blanc mate, ha estat dissenyat a mesura per amagar diferents armaris. Presidint aquest espai hi trobem un gran televisor a sobre d’una xemeneia de gas, i juntament amb ells unes fornícules decoratives retro-iluminades.

La zona de nit està formada per quatre suites, amb els seus corresponents banys i zones de vestidor, mantenen la unitat decorativa, amb mobiliari funcional dissenyat i construït a mesura també, lacats en blancs o realitzats en fusta de roure i detalls de color en tapisseries i altres complements.

COMPARTIR

EL GRAN DISTRIBUIDOR

El rebedor es l’eix a partir del qual s’accedeix a les diferents zones de la casa. A la dreta s’accedeix als dormitoris, al front i a l’esquerra s’emplacen les zones de dia i a través de l’escala es puja a la sala de home cinema i d’esbarjo polivalent.

LA PERLA DE LA CASA

Mereix una menció especial la zona de cuina i office. Un frontal realitzat en roure és on s’emplacen els forns, les neveres, el congelador i la màquina de gel. Al centre s’emplaça la illa de cocció, lacada en color blanc, i a partir d’aquesta es prolonga la taula de roure per a donar funció de menjador diari, obert al jardí i amb vistes.

BANYS DE CORTESIA

Sempre hi ha recursos per a omplir de llum una estància. Gràcies als grans espais retro iluminats i a la selecció de color, aconseguim una gran sensació d’amplitud i lluminositat.

BANY DE LLUM AMB VISTES

Gràcies al joc de miralls i el mobiliari lacat en blanc aconseguim potenciar la llum existent en aquest espai, procedent del jardí i de la claraboia situada a sobre del lavabo. Els mobles semi-suspesos contribueixen més a la sensació de lleugeresa.

UNA CAIXA DE VIDRE

La construcció, una Caixa de vidre desplegada horitzontalment en front a la línia d’aigua, disposa de dues plantes, però es la planta baixa la que acull la vida de família.

COMPARTIR
PROJECTE ANTERIOR
PROJECTE SEGÜENT