VIVENDA ALTRU

Projecte de reforma d'habitatge unifamiliar en collserola

Un projecte de reforma d'habitatge unifamiliar en ple cor del parc de Collserola. Compta amb unes excepcionals vistes a la ciutat de Barcelona, que ho converteixen en un autèntic mirador de la ciutat comtal.


L'encàrrec d'aquest projecte va sorgir arran de la trobada amb un antic amic de l'escola de disseny. Aquest ens va contactar perquè volia renovar el saló amb xemeneia de l'habitatge a la qual s'acabava de traslladar. La casa, situada en un especial emplaçament de Barcelona (la carretera de les aigües), tenia moltes possibilitats a causa de la seva privilegiada posició. Les seves magnífiques vistes de la ciutat, en un entorn de plena naturalesa, la convertien en un projecte d'habitatge unifamiliar únic.
Llegir més

REFORMA INTEGRAL HABITATGE UNIFAMILIAR



Veient les possibilitats de la llar vam proposar un canvi radical en el concepte original. L'apartament quedava dividit en dos a causa de l'escala de servei, que servia exclusivament per a accedir a la coberta. En l'escala estava la clau d'aquest projecte de reforma d'habitatge unifamiliar. Per això, una de les primeres decisions que prenem va ser canviar-la de sentit.


El que aparentment semblava senzill, no ho era tant. Així mateix, aquest canvi suposava modificar l'element constructiu d'accés a la coberta. L'escala havia de ser un element lleuger i transparent. Ens continuem embardissant i ens plantegem la idea de realitzar un pavelló de cristall. Aquesta estructura de disseny serviria, al mateix temps, per a donar accés a la terrassa. Però, també, per a afegir llum natural a la resta de la casa.


La idea funcionava; més espai en el saló, una escala que s'integrava en el moble xemeneia i una fantàstica entrada de llum natural que ens banyava tota la planta baixa.

INTERIORISME I DECORACIÓ DE CASES RÚSTIQUES




Per a l'estil interior de l'habitatge ens basem en els bàsics de la decoració de cases rústiques. Per això, instal·lem una gran taula de fusta en l'espai principal de la cuina-menjador. A més, el seu disseny minimalista combina a la perfecció amb les cadires de Konstantin Grcic col·locades en el seu perímetre. Coincidint en criteri estètic, damunt de la taula col·loquem un llum Roc de Foscarini. Així mateix, el toc casual de la cuina el dóna la pissarra de fons, molt pràctica per a prendre notes i fer dibuixos. En definitiva, una pissarra que envaeix tota la paret i en la qual s'integren les portes d'accés a l'habitació de matrimoni i el traster.

CASES AMB TERRASSES EN EL TERRAT




Un altre punt important d'aquesta reforma va ser el descobrir com fer una terrassa en el terrat. El nostre objectiu principal és que fos funcional i, al seu torn, que combinés a la perfecció amb la resta de la decoració de la casa.

Per a vestir la terrassa utilitzem algun moble de fusta de roure. Aquests es van combinar amb sofàs, gandules i altres accessoris propis d'un espai chill out. Així mateix, per a la coberta es va utilitzar tela específica per a exteriors de la marca Chivaso, de diferents colors i amb un acabat trenat.
COMPARTIR
Terraza exterior vivienda | Molins Design interioristas
Decoración azotea exterior | Molins Design

TRANSFORMANT EL TERRAT

La coberta va deixar de ser un simple element de terminació constructiva i va passar a ser una fantàstica terrassa amb vista sobre la ciutat. El ampit perimetral de la coberta es va transformar en una barana de vidre que li atorgava completa transparència. Per a la terminació del sòl utilitzem una tarima sintètica del tipus Timbertech que ens va ajudar a anivellar les pendents de la coberta i ens va permetre arribar a l'altura de l'últim esglaó de la terrassa. Un guió diferent i ampliat que va millorar el plantejament general de l'habitatge

Cubierta acristalada para la terraza | Molins Design interioristas
projecte de reforma d'habitatge unifamiliar | Molins Design
Casa Altru, decoración interior | Molins Design interioristas
Escaleras hacia la azotea en vivenda Altru| Molins Design interioristas

URBÀ-COUNTRY-CHIC

En l'estètica dels materials, apostem per donar un enfocament urbà-country-chic. Lames de fusta de roure envellides de tonalitats càlides, que contrasten amb els calaixos de ferro en brut. Blanc trencat per les parets perimetrals, entapissat del sofà a chinilla gris i unes butaques tipus Chester capitoné en pell envellida, acaben d'atorgar personalitat i caràcter al conjunt. Un pràctic "pouf" de centre amb rodes entapissat amb tela d'Andrew Martin just davant de la llar de foc, serveix tant d'recolza peus com per a col·locar safates.

Reforma integral vivienda unifamiliar | Molins Design interioristas
Tejidos de calidad para decoración | Molins Design interioristas
Salón-comedor casa Altru | Molins Design interioristas
Sofá y diseño interior del hogar | Molins Design interioristas

SOL·LUCIÓ 2 EN 1

Una de les peces funcionals a resoldre a la sala, era la del moble de la televisió. El vam resoldre matant dos ocells d'un tret, d'una banda tapem una antiga obertura, que amb el guió actual no tenia sentit i per l'altra banda allotgem tots els equips audiovisuals, deixant la televisió completament enrasada i emmarcada en un moble fet en fusta de roure texturitzada.

Tejidos para la casa Altru | Molins Design interioristas
Salón reformado para casa Altru | Molins Design interioristas
Projecte de reforma d'habitatge unifamiliar Molins Design
Habitación proyecto de reforma de vivienda unifamiliar | Molins Design interioristas
Baño suite casa Altru | Molins Design interioristas
projecte de reforma d'habitatge unifamiliar | Molins Design
COMPARTIR
PROJECTE ANTERIOR
PROJECTE SEGÜENT