VILA REVIÀ

Projecte de decoració interior en habitatge immers al Baix Empordà

En un emplaçament privilegiat, immersa en el paratge natural del baix Empordà es troba aquest meravellós habitatge. Un projecte desenvolupat gràcies al trinomi entre l’arquitecte, el client i Molins.

Aquest immoble unifamiliar presenta una planta rectangular de gran format sobre un sòl inclinat, amb diferents nivells. Lluny de ser un inconvenient va ser el motllo per a desenvolupar un peculiar projecte en quant al disseny. La seva planta rectangular la vertebra, comptant amb dos nivells de mitges alçades que s’uneixen a través d’àmplies escales i línies diagonals.

Llegir més

La premissa era ben clara; no oblidar que ens trobem en plana naturalesa i saber mantenir el seu protagonisme, inclús mimetitzant-se amb ella i amb les que són les seves construccions i mètodes constructius autòctons.

De tonalitats neutres i sòbries, expressa a la perfecció la ambigüitat entre el mar i muntanya. L’ús de materials naturals i colors clars afavoreixen a la integració de l’arquitectura amb l’entorn, convertint aquest projecte en una peça més de la denominació d’origen de l’Empordà.

COMPARTIR

MUR DE PEDRA SECA

Un dels majors èxits estètics i constructiu es el seu mur de pedra seca. Una tècnica de construcció típica del litoral i prelitoral mediterrani.

EL PATI REFUGI

Separant les estàncies de saló i menjador, es troba un pati que s’integra en la mateixa planta de l’habitatge. La seva funció és clarament la de disposar d’un espai exterior però protegit a l’interior de la planta, refugiant-se així del vent de tramuntana amb el que s’ha de bregar en aquesta zona.

LA FUSTA

Es sense dubte la protagonista d’aquest projecte. La trobem en els revestits, el paviment i en gran part del mobiliari. El seu protagonisme es deu en part a la gran integració amb la naturalesa i els elements orgànics.

COMPARTIR
PROJECTE ANTERIOR
PROJECTE SEGÜENT