ORRAVI PENTHOUSE

Interiorisme integral d'àtic amb terrassa al cor de Sarrià

Malgrat que l'estat de distribució i materials inicial tenia moltes deficiències, els seus propietaris es van enamorar de seguida del seu gran potencial i de la generosa presència de llum natural que penetrava en les principals estances de l'habitatge.

Llegir més

La separació entre zona de dia i zona de nit estava ben marcada en tot moment, però el gran handicap a superar es centrava en la zona de dia on la sala es concentrava en una zona molt estreta i d'espai molt reduït, ja que la cuina d'origen era un espai inicialment tancat i independent de la resta de peces de la casa.

En tractar-se d'una família a la qual li agrada molt cuinar i rebre a casa a amics i familiars, es va voler aprofitar la separació entre la zona cuina i la zona de saló per crear una "barra de bar" a manera de racó natural d'aperitiu / tertúlia prèvia a qualsevol dinar o sopar.

Alhora l'emplaçament del menjador al costat de la zona de la terrassa va ser claríssima ja que és una de les zones amb major aportació de llum natural i de major proximitat a la zona de la terrassa.

A la terrassa es va decidir separar clarament la zona de menjador exterior al costat de la barbacoa, de la zona de saló / solàrium exterior.

A la zona de barbacoa es va projectar una zona de manipulació i neteja d'aliments, que al seu torn en els armaris inferiors servís per a l'emmagatzematge de la llenya per la barbacoa i llar de foc. I a la zona del saló exterior es va decidir construir al sofà d'obra per aprofitar al màxim l'espai disponible.

En l'elecció dels materials per a la transformació de l'habitatge, l'elecció del paviment va suposar una punt clau que va determinar la resta de l'interiorisme de la mateixa. Els seus propietaris, grans amants dels paviments de parquet, van decidir decantar-se finalment per un paviment porcelànic de grans dimensions amb l'objectiu d'aportar uniformitat i amplitud visual a tot l'habitatge (interior i exterior amb el mateix paviment), en evitar els "talls o canvis "de sòl que hagin aparegut d'una altra manera.

A la zona de nit, la segona habitació més gran de l'habitatge es va destinar per a la petita de la família, i de les altres 2 habitacions restants d'origen un es va destinar per emplaçar el segon bany de l'habitatge amb una banyera per a les sessions de bany tan gaudides per la peque.

COMPARTIR

CUINA OBERTA

Des bon inici vam veure clar les possibilitats que es projectarien després de convertir la cuina en un espai obert a la resta de la zona del saló-menjador, ja que d'aquesta manera es compensaria visualment l'estretor del saló amb la nova profunditat de tot l'espai després d'eliminar els murs que tancaven la cuina.

COMBINACIÓ ESTRATÈGICA DE MATERIALS

Després de l'elecció d'un porcellànic d'estètica més aviat "industrial", es va decidir compensar la manca de calidesa que el paviment de parquet hagués aportat, utilitzant aquesta aportació d'aquest material en el mobiliari fet a mida a la biblioteca i les barres altes de la cuina. Així mateix, amb el mobiliari de la cuina en color negre efecte lacat brillant es va voler donar un toc més canyer i "sofisticat".

DOBLE XEMENEIA

Es va aprofitar un tiratge pre-existent de xemeneia que es trobava tapiat, per reobrir-de nou i aprofitar el mateix tiratge tant per a la nova llar de foc interior, com per emplaçar per la part de la terrassa una barbacoa d'obra.

SUITE OBERTA

A la zona suite també es va decidir apostar per l'enderrocament de les parets divisòries de l'únic bany existent al pis d'origen, amb l'objectiu d'integrar el bany a manera de suite dins l'espai, i tractar de projectar el màxim de llum natural el mateix.

COMPARTIR
PROJECTE ANTERIOR
PROJECTE SEGÜENT