PIBE POBLENOU

INTERIORISME COMPLERT DEL PIBE POBLE NOU DE BARCELONA

Per a la reforma d'aquest projecte seguim el camí que teníem prèviament traçat dos anys enrere en el local de República Argentina quan la marca El Pibe va iniciar un procés de profund canvi en tota la seva imatge corporativa i en l'estètica i funcionament dels seus locals.

Llegir més

No obstant això, una cosa estava clara, el nou local havia de mantenir l'essència del seu predecessor però adaptant-lo al seu nou emplaçament en un barri més dinàmic, turístic i desenfrenat.

Volíem fer un establiment que respirés la personalitat del barri, un vestit a mida en què els veïns de la zona es sentissin identificats i que resumís el procés de transformació que havia experimentat el barri durant els últims anys. Va ser una decisió valenta per part de la propietat, abandonant el camí de l'estandardització adoptat per moltes franquícies, obrint així el camí a que els locals s'adaptin al lloc per al qual van a ser concebuts.

El local disposava d'un emplaçament privilegiat, just davant del Teatre de l'Aliança, una casa antiga entre mitgeres que vam haver de reformar per complet, assumint fins i tot antigues patologies de l'immoble i afegint-li una planta més per condicionar els serveis de magatzem, cambra d'escombraries i vestuari del personal. Una de les premisses bàsiques a l'hora de tractar el disseny de la façana era la permeabilitat amb el carrer, volíem un concepte que en diem de "escapament lliure" on les obertures de la façana no suposaren un obstacle al lliure transitar de la gent, espai exterior i espai interior s'havien de confondre. Una barra alta amb una obertura en guillotina era l'únic element de tancament entre l'interior del local i la rambla i que al mateix també era còmplice que la gent consumís a peu de carrer.

La distribució interior va mantenir la ubicació original de la barra i cuina, el plantejament del mobiliari de cara al públic el plantegem en tres modalitats diferents, les barres altes per a sis persones realitzades en Krion vermell, les taules baixes circulars per a quatre persones les realitzem en fusta de roure massís i un sofà entapissat en Polipiel vermella quedava acompanyat de taules de 70x70cm de compacte negre de doble gruix

COMPARTIR

TANCS DE CERVESA

Els dos tancs de cervesa de 1500 litres cadascun pintats en groc intens, són un dels grans protagonistes de l'espai, i deriven totes les seves conduccions també grogues, que porten la cervesa als diferents sortidors de la barra.

EL VERMELL COM A GRAN PROTAGONISTA

L'elecció del vermell per a la barra ens recorda a les cafeteries americanes dels anys seixanta, tot això barrejat amb atretzo realitzat per diferents dissenyadors locals com són les planxes de surf i la bicicleta Fixet penjada de la paret

PISSARRA PER LA LLIURE CREACIÓ

La gràfica de les parets tracta d'evocar el passat industrial del barri. Les parets es vesteixen tant amb pissarra, on diferents il-lustradors plasmaran la seva obra, com amb mirall que permet un ric joc visual comunicant interior amb exterior.

COMPARTIR
PROJECTE ANTERIOR
PROJECTE SEGÜENT