CASA NAVAS

PROJECTE D'INTERIORISME D'UN PIS DE 170M2 EN UN ENTORN AJARDINAT

Situat al costat de l'Av. Diagonal de Barcelona, aquest pis de 170m2 es troba a la primera planta d'un edifici d'habitatges dels anys 70.

Amb una singular arquitectura d'excel·lent signatura, en el context del que actualment es defineix en països d'Amèrica Llatina i Àsia com condomini, es tracta d'un habitatge emplaçada en un edifici dins d'un entorn enjardinat amb tot tipus de serveis comunitaris com piscina, tennis, pàdel, gimnàs i altres. Aquestes construccions van ser bastant freqüents a la zona alta de la Diagonal, en l'època en què va ser construït aquest immoble atenent al baix cost dels terrenys i al atractiu de la proposta.

Llegir més

A causa del canvi de plantejament familiar que es produeix en gran part de les llars a l'arribar a les parelles l'edat que ronda els 55-60 anys els habitatges pateixen una transformació que reflecteix aquest nou paradigma familiar en què es troben. Tot d'una una de les habitacions dels fills automàticament passa a ser vestidor, el bany s'amplia o s'integra en el vestidor i la cuina es renova apareixent una illa central o una taula on poder menjar.

El conjunt dels espais es reformulen per a albergar un dos més un, que sol ser esporàdic a manera de fill furtiu o nét de visita més aviat obligada. Dit això, vam començar a treballar en una proposta en aquest sentit. La distribució d'envans es va canviar per complet, unifiquem en un sol àmbit rebedor, saló i menjador, tot això a través d'un moble que al mateix temps ens feia de biblioteca, consola d'entrada i biblioteca, tot aglutinat en una sola peça integradora.

Finalment, un aspecte singular d'aquest habitatge va ser la voluntat per part de la propietat que no va sol·licitar per endavant que tots i cadascun dels materials constructius que havíem de fer servir havien de ser d'origen natural sense cap excepció, en cap concepte els materials usats havien tenir productes químics possiblement nocius.

Això va suposar per part del nostre estudi, un intens treball de documentació, buscant tots i cada un dels certificats de garantia dels elements constructius que anàvem a emprar, comprovant que fossin aptes per a aquesta nova percepció sensorial d'un espai domèstic.

COMPARTIR

UN SALÓ DE MÀXIMA CAPACITAT

Per al gran saló utilitzem el ja freqüent recurs del sofà en "L" que permet acomodar assegudes al màxim de gent possible. El menjador, plantejat de manera molt simple, queda presidit per un gran quadre i una consola que sembla més aviat un taulell per la seva simplicitat formal, no obstant això serveix de contenidor de jocs de taula i altres objectes.

TERRASSA INTEGRADA

A la terrassa jardí, es va decidir amb gran encert, instal·lar un sistema de fusteria d'alumini de tipus replegable, gràcies al qual el menjador i la terrassa un cop obertes quedaven integrades en un únic espai, degut també a la unificació cromàtica dels paviments interior i exterior. El mobiliari seleccionat per a la terrassa està elaborat en dubte trenada resistent a la intempèrie.

FUNCIONALITAT A LA CUINA

La cuina, potser és un dels elements més avantguardistes de tota la proposta, ja que es va plantejar inicialment des d'una blancor gairebé quirúrgica, va ser en posteriors decisions quan vam començar a donar-li certs tocs en fusta i escollir un porcellànic tipus retro en diferents tons de marró . La fusta com a material, només és usada en la vitrina tipus vajillero, en la construcció de la fornícula ia la taula feta a mida.

LA VALENTA SUITE

La valenta proposta de l'habitació tipus suite uneix en un mateix espai, bany, vestidor i dormitori tot integrat de manera precisa, de tal manera que cap dels usos a resoldre destaca per sobre de l'altre. Les zones de wc i dutxa queden separades gràcies a unes mampares de vidre translúcid, que al mateix temps gràcies al singular plantejament de l'envà, que no arriba fins al sostre, permet l'entrada de llum natural des del jardí. El singular detall dels tiradors de les portes de l'armari fetes en cuir cosit dóna un toc hand made i ens ajuda a trencar la monotonia dels armaris.

HABITACIÓ COMODÍ

L'habitació comodí (que és així com l'anomenem) resol en un únic espai múltiples opcions d'ús, sent capaç de mutar en funció de la necessitat. Un dels armaris de paret alberga unes lliteres plegables, un sofà llit ens transforma la meitat de l'espai en una habitació de matrimoni i unes portes corredisses degudament replegades ens divideixen l'espai en dues parts, a més un moble biblioteca amb despatx ens afegeix una quarta funcionalitat a els 25m2 mes optimitzats des del disseny del Talgo.

COMPARTIR
PROJECTE ANTERIOR
PROJECTE SEGÜENT