VIVENDA ALTRU

REFORMA D'INTERIORISME D'UN HABITATGE UNIFAMILIAR DE COLLSEROLA

L'encàrrec d'aquest projecte va sorgir arran de la trobada amb un antic amic de l'escola de disseny, que ens va contactar perquè volia renovar el saló amb llar de foc de la casa a la qual s'acabava de traslladar a viure. La casa, situada en un especial emplaçament de Barcelona (La carretera de les aigües) tenia moltes possibilitats a causa de la seva privilegiada posició amb magnífiques vistes de la ciutat, en un entorn de plena natura.

Llegir més

Veient les possibilitats de l'habitatge, li vam proposar fer un canvi radical en el concepte que tenia. L'apartament quedava dividit en dos per culpa de l'escala de servei, que servia únicament i exclusivament per a accedir a la coberta. A l'escala hi havia la clau del projecte, va ser per això que una de les primeres decisions que vam prendre va ser canviar-la de sentit.

El que aparentment semblava senzill no ho era tant ja que suposava modificar l'element constructiu d'accés a la coberta. L'escala havia de ser un element lleuger i transparent. Ens seguim embolicant i vam dir: perquè no fem un cub de vidre? que al mateix temps serveixi d'accés a la terrassa i de claraboia per a tota la casa.

La idea funcionava, més espai al saló, una escala que s'integrava en el moble llar de foc i una fantàstica entrada de llum natural que ens banyava tota la planta baixa.

Una gran taula ocupa l'espai principal de la cuina-menjador, una important peça en tronc de fusta amb una pota que tracta de fer un mimetisme estètic amb les cadires de Konstantin Grcic col·locades en el seu perímetre. Coincidint en criteri estètic sobre de la taula col·loquem un llum Roc de Foscarini. El toc casual de la cuina el dóna la pissarra de fons, molt pràctica per prendre notes i fer dibuixos, una pissarra que envaeix tota la paret i en la qual s'integren les portes d'accés a l'habitació de matrimoni i el traster.

Per vestir la terrassa, el mobiliari que utilitzem va ser de fabricació pròpia a força de sacs de diferents mesures que tant feien de sofà com de gandula, utilitzant tela específica per a exteriors de la marca Chivaso de diferents colors amb un acabat trenat. La taula circular de centre va ser una creació del nostre estudi, utilitzant les restes dels troncs d'una serradora a manera de suport horitzontal.

COMPARTIR

TRANSFORMANT EL TERRAT

La coberta va deixar de ser un simple element de terminació constructiva i va passar a ser una fantàstica terrassa amb vista sobre la ciutat. El ampit perimetral de la coberta es va transformar en una barana de vidre que li atorgava completa transparència. Per a la terminació del sòl utilitzem una tarima sintètica del tipus Timbertech que ens va ajudar a anivellar les pendents de la coberta i ens va permetre arribar a l'altura de l'últim esglaó de la terrassa. Un guió diferent i ampliat que va millorar el plantejament general de l'habitatge

URBÀ-COUNTRY-CHIC

En l'estètica dels materials, apostem per donar un enfocament urbà-country-chic. Lames de fusta de roure envellides de tonalitats càlides, que contrasten amb els calaixos de ferro en brut. Blanc trencat per les parets perimetrals, entapissat del sofà a chinilla gris i unes butaques tipus Chester capitoné en pell envellida, acaben d'atorgar personalitat i caràcter al conjunt. Un pràctic "pouf" de centre amb rodes entapissat amb tela d'Andrew Martin just davant de la llar de foc, serveix tant d'recolza peus com per a col·locar safates.

SOL·LUCIÓ 2 EN 1

Una de les peces funcionals a resoldre a la sala, era la del moble de la televisió. El vam resoldre matant dos ocells d'un tret, d'una banda tapem una antiga obertura, que amb el guió actual no tenia sentit i per l'altra banda allotgem tots els equips audiovisuals, deixant la televisió completament enrasada i emmarcada en un moble fet en fusta de roure texturitzada.

COMPARTIR
PROJECTE ANTERIOR
PROJECTE SEGÜENT