VIBB PENTHOUSE

Complert àtic dúplex amb diferents reptes a encarar i aspectes d’optimització que modifiquen substancialment la seva imatge.

La seva planta en forma de creu volteja el pati de llums fent possible transitar tota la llar per complert. Tant per l’exterior a través de la seva terrassa de 360 graus, o com per l’interior, on queda definit un espai de circulació que també ho fa possible. Tots dos recorreguts lliures de trànsit aporten molta fluïdesa i una connexió amb l’exterior privilegiada.

Llegir més

Tot i l’ús de contrastos, el cromatisme general de tota la llar es sobri i elegant. No obstant una de les seves joies la trobem sota els peus, vam utilitzar un parquet d’espiga que ens va permetre unir paviment modern junt amb l’elegància del referent de paviment clàssic.

El gran handicap de la nostra intervenció passava per solucionar la unió entre les dues plantes. Anteriorment l’escala se situava al saló, ocupant metres útils en ambdós nivells. Vam prendre la decisió de traslladar l’escala al rebedor, aconseguint així dues millores substancials; en primer terme, reconeixíem el rebedor com espai hàbil i independent , i en segon terme vam aconseguir també una transició entre plantes inexistent fins el moment.

Passant per la cuina cal destacar la seva distribució. Gràcies a la seva amplitud es va poder conformar a partir d’una illa i donar funcions a banda i banda, amb els electrodomèstics amagats.

COMPARTIR

LA GRAN APOSTA

En un dels laterals de l’escala compensada del rebedor trobem un gran finestral que ja ens suggereix la continua connexió amb l’exterior de tota la llar. Un plantejament intencionadament exagerat de l’intradós del mur, on el seu resultat justifica el risc pres.

FRAGMENTANT ESPAIS

Vam triar l’ús de portes corredisses que permeten fragmentar els espais. És per exemple el cas del saló i el menjador, dos espais contigus que poden arribar a ser només un, o dos, depenent de la situació i les necessitats.

GUANYANT ESPAI A LES GOLFES

La planta superior, destinada a un despatx, home cinema i àrea de lectura, queda molt més espaiosa amb la reformulació de l’escala. Vam evitar tenir un element al mig de l’espai i ens permet guanyar metres i redistribuir amb molt més marge de moviment.

COMPARTIR
PROJECTE ANTERIOR
PROJECTE SEGÜENT