Before and after: Valira Penthouse

SHARE
Reforma ático Andorra - Valira Apartment - Molins Design

 

Attic renovation in Andorra: complete renovation of a 260m2 house located in Escaldes with privileged views over the valley.

Today we discover one of the most interesting renovation projects, located in our neighboring country: Andorra. The Valira penthouse becomes a large house, which has 5 bathrooms and 4 bedrooms, plus a cozy and spacious outdoor area or terrace.

Our object of reform is to better redistribute the available space and include a living room and an office to work from home. In addition to making the rooms of the home more diaphanous, another of the main objectives for this luxury penthouse in Andorra was to connect the kitchen with the dining room and modernize the entire aesthetics of the house.

KEYS TO THE RENOVATION

Starting with the passage area, the entrance hall of the Valira penthouse becomes the entrance that a living space like this deserves. Originally, the entrance hall did not have much light. For this reason, and taking advantage of the two windows it had, a set of Barrisol stretch ceilings was created, offering false windows and providing a feeling of continuous light throughout the area.

For the living and dining room, an aesthetic of sinuous lines was chosen. A large corner sofa presides over the living room, which features two rounded armchairs, and wonderful views of the valley that enclose the space.

Both the carpet and the coffee tables follow the aesthetic concept of curved and rounded lines. For the rest of the decorative elements, cast iron sculptures and accessories finished in natural silk were used.

The kitchen, full of light and organic colors to increase the feeling of spaciousness, perfectly combines wooden furniture with porcelain flooring. In this domestic space a small office area was also created in which the use of a porcelain tile with very marked veins that simulate marble was highlighted. Finally, a zenithal light was incorporated through a Belux type window.

Connected to the main living room and the kitchen we find a small office for teleworking; a warm and comfortable space in which to concentrate during study or work hours. 

The sleeping area or master suite has a large dressing room and private bathroom. The bed of the bedroom is located just in front of a large window, from which we can see wonderful views of the Andorran valley. Both the dressing room and the bathroom follow the same aesthetics, combining wooden furniture and decorations in earth tones, with large format porcelain tiles. 

Then we leave you with the before and after photos of this penthouse reform in Andorra. What do you think? We hope your reviews in the comments! 

Reforma ático Andorra - Valira Apartment - Molins Design
Reforma ático Andorra - Valira Apartment - Molins Design
Reforma ático Andorra - Valira Apartment - Molins Design
Reforma ático Andorra - Valira Apartment - Molins Design
Reforma ático Andorra - Valira Apartment - Molins Design
Reforma ático Andorra - Valira Apartment - Molins Design
Reforma ático Andorra - Valira Apartment - Molins Design
Reforma ático Andorra - Valira Apartment - Molins Design
Reforma ático Andorra - Valira Apartment - Molins Design
Reforma ático Andorra - Valira Apartment - Molins Design
Suite principal ático Valira antes
Suite principal ático Valira después
Vestidor principal ático Valira antes
Vestidor principal ático Valira después
SHARE