VILABON DUPLEX

COMPLETE DUPLEX PROJECT IN THE CENTER OF BARCELONA EIXAMPLE

For the reform of this mezzanine with a fantastic terrace oriented to the interior of a block patio of the famous Eixample district of Barcelona, we start from the base of a traditional floor layout in which the kitchen was a closed space and independent of the rest of plant.

Read more

The family of owners consists of a couple with two small children, and the whole house is formed by two floors, in which the day area is concentrated on the ground floor with direct access to a generous terrace at the same level, and the night area with the 3 bedrooms are located on the 1st floor.

The initial briefing received was very clear: they needed to make the most of the 42m2 of space available on the ground floor for a generous lounge, dining and kitchen area.

SHARE

MAXIMUM LIGHT POSSIBLE

We open spaces with the objective of eliminating barriers and creating a much more enveloping and participatory route in the day zone. So, by eliminating the initial dividing walls of the kitchen, we managed to project the maximum amount of natural light to the entire space.

SEPARATOR MODULE

e created a separating module between the kitchen area and the living room that did not reach the ceiling to reinforce the feeling of spaciousness, and play with the dual functionality of this central module that on the one hand was part of a storage area and breakfast corner of the kitchen, and on the other was a piece of furniture to house TV, DVDs, and all related devices.

ONLY DINING ROOM, OR SOMETHING ELSE?

When you have little space and you have to think about solving all the functionalities that a house requires, this kind of solutions arise in which we place a completely complete "laundry corner" behind apparently innocent closets that little anticipate their particular interior content.

SHARE
PREVIOUS PROJECT
NEXT PROJECT