ÉQUER HOUSE

A DREAMING INTERIOR ARCHITECTURE PROJECT AT THE MARESME

A project in which both the exterior and interior architectures were projected together from the same concept of the house, whose main objective was to project its fantastic views of the sea and the pool, as if they were guests of honour of the house.

Leer más

This 935m2 house is divided into two distinct areas, day and night, both completely opened to the outside and with direct access to the garden through large openings that introduce the landscape and sea views in all rooms.

Oak wood is the material that unifies the whole house, and were chosen neutral, white, toasted, sand and blue, which followed by warm textures, cotton, chenille’s and rustic silks, provide the comfort sought by the property.

In the day area, the spaces are wide, with carefully chosen furniture looking for functionality and without unnecessary concessions and ornaments. The wall of the DM lacquered matt white room has been custom designed to hide different cabinets. A large television on top of a gas fireplace presides this space, and next to them some retro illuminated decorative niches.

The night area consists of four suites, with their corresponding bathrooms and dressing areas, and maintains the decorative unit with functional furniture designed and custom-made, lacquered in white or made of oak and the details with colours are in tapestries and other accessories.

COMPARTIR

THE BIG HALL

The hall is the axis from which we access the different areas of the house. On the right we access the bedrooms, in front and on the left are the day areas, and through the staircase we go to the multipurpose recreational home cinema room.

THE PEARL OF THE HOUSE

The kitchen and office areas deserve a special mention. A frontal made in oak, is where the ovens, the refrigerators, the freezer and the ice machine are located. On the center is the cooking island, lacquered in white, and it extends the oak table to give the function of daily dining room, open to the garden and the views.

COURTESY BATHS

There are always resources to fill a room with light. Thanks to the large backlit mirrors and the color selection, we get a great feeling of spaciousnes

LIGHT BATH WITH VIEWS

Thanks to the set of mirrors and furniture lacquered in white, we managed to enhance the existing light in this space, coming from the garden and from the skylight above the sink. The semi-suspended furniture contributes more to the feeling of lightness.

A GLASS BOX

The construction, a glass box deployed horizontally in front of the water line, has two floors, but it is the ground floor that accommodates the family's life.

Fachada casa arqué | Molins Design estudio de interiorismo Madrid
COMPARTIR
PROYECTO ANTERIOR
PROYECTO SIGUIENTE