QUER PENTHOUSE

INTERIOR ARCHITECTURE INTERVENTION OF GREAT CONTRASTS

A duplex penthouse with a lot of character and personality in the Eixample Barcelonés, in which the careful contrasts between the classic and the modern bring sophistication and elegance.

The moldings of origin and the double heights in the ceilings of both plants impregnated the space with a character and personality that we wanted to preserve to revalue the essence of the farm.

Read more

In our intervention in the room we take advantage of the thickness of the wall to turn it into a library furniture that harmoniously divides the living room area from the main dining room. They are joined by the colors of both spaces that play on the same palette, as well as the arrangement of the fireplace, visible from both places. We create sliding doors that allow the division according to the concrete needs.

Outside, we redistribute its two terraces and adapt them to all kinds of needs, dividing in a certain way a more public and a more private part. Its cover allows to extend the seasons protecting itself from climatic adversities.

SHARE

LIBRARY AND MORE

The library has a notable role in this house. It integrates a table and reading area with large sofas where time seems to stand while enjoying the pleasure of a good book. It also serves as an office and meeting room.

SHARED CHIMNEY

The strategic location of the chimney is key, since it is part of the main axis of separation between the living room and the main dining room, and makes it possible to enjoy it from both areas, enhancing together with the texture game in the upholstery an atmosphere of comfort and special warmth.

TEXTURING THE REST

The elegant master suite of the house breathes warmth and comfort on all four sides thanks to its richness of textures used in its upholstered walls, carpet flooring, draperies lined, bedspread and custom cushions, forming a set that reflects serenity and welcome.

A TERRACE TO ENJOY WITH FRIENDS!

One of its two terraces, specifically the one facing north, with views of an interior courtyard of the Eixample, was a clear statement of intentions since we equipped it with all the necessary details to celebrate great feasts and meals among friends.

¡CHILL OUT & SOLARIUM!

His second terrace, specifically the one facing south, was designed to enjoy moments of relaxation in its sofa area and full enjoyment of the sun in its splendid solarium.

SHARE
PREVIOUS PROJECT
NEXT PROJECT